Πως να φτάσετε στην Πάτρα

Πρόσβαση στην Πανεπιστημιούπολη Πάτρας

Ερχόμενοι από Αθήνα μέσω της εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών, ακολουθήστε τη δεξιά παρακαμπτήριο αμέσως μετά τα διόδια. Μετά από 300μ., στο σημείο όπου ο δρόμος χωρίζεται, ακολουθήστε την αριστερή οδό που περνάει κάτω από την γέφυρα και μετά από 500 μ. θα δείτε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Εκεί αρχίζει και ο χώρος του Πανεπιστημίου. Ακολουθείστε τον δρόμο και στρίψτε αριστερά στο δεύτερο οδικό κόμβο. Θα δείτε την κεντρική είσοδο. Στα 20μ στρίψτε πάλι αριστερά, εκεί αρχίζει ο χώρος στάθμευσης του Τμήματος Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας στους χώρους του
οποίου φιλοξενείται το συνέδριο.

Από την Πάτρα στο Πανεπιστήμιο

Με προαστιακό


Προαστιακός Πάτρας εκτελεί δρομολόγια κάθε μία ώρα και συνδέει την Πάτρα με το Ρίο.
Το εισιτήριο κοστίζει 1,40 ευρώ ανά διαδρομή.
Τα δρομολόγια του Προαστιακού εκτελούνται ανά 1 ώρα από 6.30 έως 22.30 για τη διαδρομή Άγιος Ανδρέας – Πάτρα – Άγιος Βασίλειος και ανά 1 ώρα από 7.00 έως 23.00 για τη διαδρομή Άγιος Βασίλειος – Πάτρα – Άγιος Ανδρέας. Στην στάση Καστελόκαμπος θα επιβιβαστείτε (με το ίδιο εισιτήριο) σε λεωφορείο του ΟΣΕ καθώς η διαδρομή Καστελόκαμπος – Πανεπιστήμιο -Νοσοκομείο και αντίστροφα καλύπτεται με λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αποβιβαστείτε στην επόμενη στάση της Πρυτανείας.

Με αυτοκίνητο

Το Πανεπιστήμιο απέχει περίπου 10 χμ. από την πόλη της Πάτρας. Από το κέντρο της Πάτρας ακολουθήστε την οδό Κορίνθου μέχρι το τέρμα της, κατόπιν ακολουθήστε την οδό Πανεπιστημίου και λίγο μετά το κλειστό γυμναστήριο “Ολυμπιονίκης Δημ. Τόφαλος”, πριν περάσετε το ποτάμι (χείμαρρος Χάραδρος), στρίβετε δεξιά. Ο δρόμος αυτός οδηγεί στο Πανεπιστήμιο με σαφείς πινακίδες. Θα δείτε την κεντρική είσοδο. Στα 20μ στρίψτε πάλι αριστερά, εκεί αρχίζει ο χώρος στάθμευσης του τμήματος Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας στους χώρους του οποίου φιλοξενείται το συνέδριο.

Με λεωφορείο

Το αστικό λεωφορείο με τον αριθμό 6, πoυ έχει αφετηρία στην oδό Eρμού, εκτελεί δρoμoλόγια ανά 10-15 λεπτά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επειδή η γραμμή 6 δεν έρχεται αποκλειστικά στο Πανεπιστήμιο, χρειάζεται προσοχή και πρέπει να υπάρχει σχετική πινακίδα προορισμού στο λεωφορείο. Αποβιβαστείτε στην επόμενη στάση μετά την Πρυτανεία.

Δρομολόγια αστικών λεωφορείων από/προς Πανεπιστημιούπολη Πάτρας (Ρίο)

Αστικές Συγκοινωνίες Πατρών – Δρομολόγια
 Γραμμή 6: Πανεπιστήμιο – Νοσοκομείο [ pdf ]
 Γραμμή 6: EXPRESS Πανεπιστήμιο – Νοσοκομείο [ pdf ] | Γραμμή 9: Πανεπιστήμιο –
Νοσοκομείο μέσω Έλληνος Στρατιώτου [ pdf ]
Λεωφορείο Πανεπιστημιούπολης Πάτρας (Ρίο)
 Λειτουργία: 8.00 – 20:00
 Συχνότητα: τα δρομολόγια ξεκινούν από την Πρυτανεία κάθε 30 λεπτά
 Χάρτης διαδρομής [ jpg ] [ pdf ]

Με ταξί

Υπάρχουν περίπου 1000 ταξί στην Πάτρα, τα οποία είναι διαθέσιμα 24 ώρες το
εικοσιτετράωρο.
Ορισμένα τηλέφωνα κλήσης ραδιοταξί είναι τα νούμερα 1300, 2610346700, 2610450000. Πλησιέστερoι σταθμοί στo Πανεπιστήμιo είναι στην Πρυτανεία (κτίριο Α) και στo Nοσοκομείο του Ρίoυ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *